'

Evangelizáció


Az evangélium nem egy ismeret, tudás, amit megtarthatunk magunknak, hanem üzenet, örömhír, amit tovább kell adni!

Mit is jelent evangelizálni?

Ennek a görög szónak a jelentése „jó hírt meghirdetni”. Tehát az evangelizálás annak a jó hírnek a továbbadása, hogy JÉZUS KRISZTUS meghalt a mi bűneinkért, harmadnap feltámadt a halálból az írások szerint, felment az Atyához, és most felajánlja a bűnöknek bocsánatát, és a Szent Szellem vezetését és vigasztalását azok számára, akik megtérnek és hisznek benne. A „jó hír meghirdetéséhez”, a történelem formálójának, a Krisztusnak szabadítóként és Úrként való meghirdetéséhez, az is hozzátartozik, hogy az embereket felszólítsuk arra, hogy jöjjenek Őhozzá személyesen, és béküljenek meg Istennel. Jézus nem személyválogató, nem nézi az emberek társadalmi helyzetét, bőrszínét, Ő hív mindenkit, aki elismeri bűnös voltát és kész megtagadni önmagát és felvenni keresztjét (Lukács 9,23). Az evangelizálás eredménye a Krisztus iránti engedelmesség, beépülés az Ő Egyházába, és az örök élet.

 

Gyülekezet plántálás, lelkigondozás


Meggyőződésünk, hogy egyedül az Evangélium az, ami valóban meg tudja változtatni az emberek szemléletét, gondolkodásmódját. Hisszük és valljuk, hogy csakis Jézus Krisztus a válasz az élet minden kérdésére. Ezért különös hangsúlyt fektetünk a házicsoportok létrehozására, valamint a csoportok bővítése után a gyülekezetté fejlődésükre. Továbbá rendszeresen szervezünk evangelizációkat, kulturális fórumokat, megragadva minden lehetőséget a keresztény közösségek megszervezésére a Biblia irányelveinek tudatában.

 

Szeretetszolgálat


Békési Endre

Kedves Támogatók, Kedves Barátaink! Fontos esemény történt az MPE Országos Cigánymisszió életében, hiszen 2009. december 14-én életre hívtuk a Szeretetszolgálatot. S tettük mindezt azért, mert szívünkből jövő kötelességtudatként éljük meg az Isten parancsát, mely arra biztat, figyelmeztet bennünket, hogy lássuk- és halljuk meg a körülöttünk segítségért kiáltó, kivettet emberek könyörgéseit. Ebben a világban az emberi életnél semmi sem drágább.

 

Oktatási misszió - Keresztény Népfőiskola


Fábián Márk Tamás

Fábián M. Tamás vagyok. 1996 óta folyik az oktatás a Keresztény Népfőiskolán. Az ország több pontján indítottunk már tanfolyamot. Jelenleg Verpeléten, Pakson és Békésen folyik az oktatás összesen mintegy 90 felnőtt részvételével. A KNF bemutatkozó videóját megtekintheti a médiatárban... Fontosnak tartjuk, hogy cigány vezetőket is képezzünk, így a résztvevők 40-50 százaléka cigány tanuló.

 

Börtönmisszió


Adamik László

Adamik László vagyok. 2005 óta havi rendszerességgel szolgálok büntetés-végrehajtási intézetekben, ahol alkalmanként 3-4 kiscsoportos foglalkozást tartok az érdeklődő fogvatartottaknak. Fontosnak tartjuk, hogy minden nehéz helyzetben élő embernek lehetősége legyen Krisztus megismerésére, még akkor is, ha fizikailag korlátozott helyzetben van. Missziómunkánk további célja, hogy a fogvatartottak új felismerésre ébredve, újra integrálódhassanak a társadalomba.