'

Leégett a Vóta-kastély


Vóta-kastély tűz után és előtte

Február 13-án hajnalban megdöbbentő látvány tárult a korán kelő kadarkúti és vótapusztai lakosok elé. A hóesés függönye mögött hatalmas vörös lángnyelvek és sűrű füst tört az ég felé az idős-otthonnak helyet adó kastélyépület felől. Égett a Magyar Pünkösd Egyház Szeretetotthona.

 

A tüzet az Otthon lakói észlelték. Az illetékes hatóságokat, illetve az intézmény vezetőjét hajnali öt óra után néhány perccel – miután megkísérelték az oltást maguk megkezdeni – Farkas Jánosné Mónika és Kaposi Anna, az éjszakai szolgálatot ellátó nővérek értesítették. Mónika férjét is riasztotta, aki néhány segítőkész vótapusztaival együtt sietett a bajba jutottak segítségére. Életeket mentettek meg. Ők voltak azok, akik emberi eszközei voltak a Mindenható Istennek, és a körülményeket tekintve csodával határos módon, minden sérülés nélkül a konferencia-pavilonba menekítették az Otthon negyvenhat lakóját. Innen hamarosan az önkormányzat kollégiumába szállították őket. (Kecser István)

 

A Magyar Pünkösdi Egyház segélyszámlájának számlaszáma: 10409015-49565257-53501078 (K&H Bank). A visszaélések elkerülése miatt tájékoztatunk minden kedves adakozni szándékozót, hogy csak ezen a számlaszámon fogadjuk a leégett Kadarkúti Szeretetotthon számára küldött pénzbeli adományokat!

 

Forrás: punkosdi.hu