'

A megváltozott cigányok integrálódnak a társadalomba


P1010721.JPG

A Cigány Módszertani és Kutató Központ útjára indít egy kutatást, amely a keresztény cigány-közösségek szociológiáját tárja fel.

 

A társadalom számára egyre nagyobb kihívást jelent a cigányság körül kialakuló problémák kezelése. Az Isten országát építők egyre gyakrabban, és egyre növekvő létszámban kerülnek kapcsolatba cigány emberekkel. A közöttük végzett misszió az átlagnál több türelmet, megértést igényel. Az elért eredmények viszont sokszor rejtve maradnak, pedig érdemesek lennének arra, hogy a társadalom megismerje őket.

 

Azt, hogy milyen változások történnek egy cigány ember, családja, közössége életében, miután hallotta az Evangéliumot a misszió munkásoknak nem kell magyarázni. A társadalom számára viszont érdemes szakemberek által elkészített, és hitelesített felmérések eredményei alapján bemutatni az Evangélium átformáló munkájának gyümölcseit. A Cigány Módszertani és Kutató Központ ezért útjára indít egy olyan kutatást, amely a keresztény cigányközösségek szociológiáját tárja fel. A kutatás eredményétől azt várjuk, hogy bemutatja, milyen mélyek, valóságosak, és kívánatosak az Evangélium okán keresztény közösségekhez csatlakozott cigány emberek életében történt változások, illetve azt, hogy ezeknek a változásoknak milyen erejű a hatása a cigány emberek társadalmi integrációja szempontjából.

 

A kutatásba a lehető legtöbb felekezetet szeretnénk bevonni, hogy minél szélesebb képet kapjunk. Közös érdekünk, hogy a cigányság körül kialakuló problémákat enyhítsük, megoldjuk, ezért számítok az együttműködésedre. Kérjük, olvassa el a kutatás vezetőjének tájékoztatóját is, és segítse munkánkat azzal, hogy lehetővé teszi a felmérések elvégzését. Egyben arra kérjük, ha ismer olyan cigányok között végzett más keresztény felekezetek által végzett missziót, amely szóba jöhetne a kutatás szempontjából, akkor tájékoztasson róla, hogy felvehessük velük a kapcsolatot. Segítségét, és együttműködését köszönöm.

 

Szentesi Zoltán, CIMOK igazgató

 

 

Hozzászólások

misszió csoportként szeretnénk csatlakozni a kutatáshoz

Kedves CIMOK Szeretnénk csatlakozni a kutatáshoz, mert mi is tapasztaljuk az Evanégélium átformáló erejét környezetünkben és saját életünk is bizonyítja, hogy mennyire megváltozik egy roma élete, körülménye ha megtér. Én Lakatos Balogh Sándor vagyok Hajdúhadházról, a Magvető Ifjúsági Roma Misszió vezetője. A misszió csapatunk 15 roma fiatalból áll, és elhívásunk hogy roma telepeken hírdetjük az evanégéliumot. Legutóbbi három napos evangélizációs rendezvényünkön nagyon sokan döntöttek Jézus mellett, jelenleg 80 fiatalt utógondozunk. Az evanéglizáción vendégszolgálónak meghívtuk egyébként Fábián Tamást is aki szolgált az igéből a jelenlévők felé. Ő már személyesen is ismer minket. Vannak fenn videóink a youtube-on ahol betekinthetnek munkánkba, illetve a fenti honlap címen is. tel:xxx (A telefonszám személyiségi jogok miatt törölve. A szerk.)

Kérés továbbítva

Kedves Sándor!

Elnézést kérek a késedelmes reakcióért, de alapból tiltva volt a hozzászólás megjelenítése.

Kérését továbbítottam az illetékeseknek.

Adamik László