'

Vetőmag a hátrányos helyzetű családoknak


vetomagakcio201204_03
vetomagakcio201204_02
vetomagakcio201204_01

Az MPE Országos Cigánymisszió által alapított Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata április közepén vetőmaggal segítette a Békés városában élő hátrányos helyzetűeket. A vetőmagprogram olyan családoknak nyújtott támogatást, akik már az elmúlt ősz folyamán felásták a kertjüket, készültek veteményezni.

 

A Szeretetszolgálat új kezdeményezésének célja az volt, hogy a rászorulók ne csak egyszeri segélyt kapjanak, hanem olyan támogatást, amely által saját maguk gondoskodhatnak élelmiszerük, zöldségük megterméséről.

 

Az Országos Cigánymisszió 12 családnak juttatott el otthonába vetőmagcsomagot, amely 100 szem mini burgonyát, zöldbabot, zöldborsót, dughagymát, fokhagymát, retket, répát, petrezselymet, saláta magokat tartalmazott.

 

A minőségi vetőmagokat Békési Endre, Krizsanyik Győző és Adamik László munkatársak adták át, akik elbeszélgettek a családtagokkal, hangsúlyozva, hogy az elvetett magra Isten áldása a legfontosabb, hiszen Ő többszörösen meg tudja sokasítani a termést.

 

A Szeretetszolgálat munkatársai örömmel tapasztalták, hogy több helyen kisebb mintagazdaságot valósítottak meg a szorgos kezek.

 

A 2012-ben először induló vetőmagprogram azokat szólította meg, akik megtették az első lépést, előkészítették a talajt, azonban nem állt módjukban a vetnivaló megvásárlása. A kezdeményezők szerint 2013-ban már többen csatlakozhatnak a programhoz, ha már idén ősszel felkészülnek a vetésre.

 

 

Hozzászólások

Hátrányos helyzetű település Szabolcsban!!

A Segítő Hálózat munkatársaként a hátrányos helyzetű lakosság nevében Szabolcs Szatmár Bereg Megye-i Ilk település segítséget szeretne kérne a jövőben a szeretetszolgálattól vetőmag ügyben!!!
Előre is öszönjök!!
Nagy Péter Programkoordinátor

Továbbítva

Kedves Péter!

 

Elnézést kérek a késedelmes válaszért, de a szűrő letiltotta a hozzászólást, és csak most vettem észre.

 

Továbbítottam kérését a Szeretetszolgálat vezetőjének, de amúgy tudomásom szerint az idén csak Békésen volt ilyen programunk. Jövőre talán lesz bővítés...

 

Üdvözlettel,
Adamik László