'

Dél-magyarországi Cigánymissziós Konferencia


Bekes20120414_06.JPG
Bekes20120414_05.JPG
Bekes20120414_04.JPG
Bekes20120414_03.JPG
Bekes20120414_02.JPG
Bekes20120414_01.JPG

„Ég a szívem a cigányokért”

 

Az ország öt déli megyéjének cigánymissziós munkásai találkoztak április 12-én, Békésen. A 120 missziómunkás a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió szervezésében vett részt a Dél-magyarországi Cigánymissziós Konferencián.

 

A Dél-magyarországi konferencia a második alkalma volt annak a konferenciasorozatnak, amit az MPE Országos Cigánymisszió négy alkalomra tervezett. A négy helyszín, különböző megyéket érint, és felöleli az ország egész területét. Cél, hogy a negyedik alkalom végére az Országos Cigánymisszió megismerkedjen az e területen szolgáló munkatársakkal az ország minden részén.

 

Isten közös dicsőítése, valamint Fábián Tamás misszióvezető helyettes köszöntése, igei buzdítása után a Békés, Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szolnok megyékből érkező missziómunkások mutatkoztak be. Arról számoltak be, milyen munkát végeznek és milyen eredményeket értek eddig el az adott településen. Többen arról beszéltek, hogy a települések vezetősége elismeri gyülekezetük jótékony munkáját, támogatja őket és együttműködik velük. Mások azt nyilatkozták, hogy bár kevesen vannak és nehéz körülmények között élnek, Istenben bíznak és Tőle várják a segítséget. „Mi tudjuk, hogy ilyen erejű változást csak Jézus tud hozni az életünkben”, - jelentették ki a már maguk is lelkipásztorokként, gyülekezetvezetőkként szolgáló romák. A nem romák közül többen pedig azzal indokolták odaszántságukat, hogy „elrabolták a szívűket a cigányok”.

 

Durkó Albert, az Országos Cigánymisszió vezetője hangsúlyozta, hogy „közösen, mindkét oldalról kell lebontanunk azt a falat, amely cigányok és magyarok között van, mert mindkét oldalról építjük azt.” Ugyanakkor arra bátorította a romák között szolgáló missziómunkásokat, hogy fogjanak össze az Isten által megígért 325.000 cigány ember megtéréséért, gyülekezetbe épüléséért.

 

A Dél-magyarországi Cigánymissziós Konferencia elérte célját: Istennek 120 szolgája gyűlt össze, hogy egymást ösztönözve elmondhassa: „Ég a szívem a cigányokért”.

 

A következő találkozó, az Észak-Kelet magyarországi konferencia, Kótajon kerül megrendezésre, május 12-én, amiért már szintén nagy érdeklődést mutatnak a régió cigánymissziós munkásai.

 

P.R.

 

Hozzászólások

Levél

Hálás vagyok az Úrnak azért, hogy én is részt vehettem ezen az alkalmon.
Dicsőség Istennek a nem roma misszió munkásokért, akik nem kevés energiát fektetnek ebbe a munkába, örültem a bizonyságoknak sok élménnyel tértem haza.
Én is misszió munkát végzek Isten dicsőségére, és szintén a romák felé hívott el az Úr,
és tudom, hogy egyedül Isten képes arra, hogy kiemelje a romákat abból a nyomorúságból ahonnan én is jöttem. Az MPE Hajdúhadház Nagyág utca 5 szám alatti gyülekezethez tartozom, és egy missziós csapat vezetőjeként tevékenykedem. Missziós csapatunk megtért roma fiatalokból áll, és két hetente szervezünk evangélizációs alkalmakat roma telepeken.
Vannak fenn a youtube-n videóink és van honlapunk ahol betekinthetnek szolgálatunkba. Küldök pár linket:
http://magveto.5mp.eu/web.php?a=magveto
http://www.youtube.com/watch?v=4xLCrK4acgk

Isten gazdag áldását kívánom munkátokra.
Testvéri szeretettel
Lakatos Balogh Sándor
tel:06305426038