'

Mezőberény – Az élet értelme


Minden ember egy földi értelmezés szerinti boldog élet felé igyekszik. Vannak, akik itt a földön akarják azt átélni, mert nem hisznek abban, hogy az égi menny valóban létezik, és a felé kell haladnunk. Mások pedig az igazi felé igyekeznek.

Azok az emberek, akik átélik a megtérést és van egy spirituális találkozásuk Jézussal, mind megtapasztalhatják a menny ízét. Ezt úgy tapasztalhatják meg, ahogyan azok az emberek, akiknek Jézussal való találkozásukról és annak életükre való kihatásáról olvastunk aktuális bibliatanulmányozásunk során a Máté evangéliumának 8. fejezetében.

Az MPE OCM mezőberényi csoportjában március 17-én nyolcan olvastuk fel először hangosan a bibliai részt, majd annak számunkra is aktuális üzenetéről beszélgettünk. Eközben izgalommal töltött el bennünket az élmény, hogy a magyarázaton keresztül jobban beleláttunk az akkori kor embereinek életébe, gondolkodásába. Mai témánk Jézus csodálatos gyógyításai voltak, melyekkel a kortársai felé szolgált, és amelyeknek létjogosultsága a mai kor hívő embere számára is átélhető megtapasztalásként van felkínálva a Szentírásban.