'
Cigány Módszertani és Kutató Központ

Végéhez közeledik a kérdőíves felmérés


Kótajbemerítés20120707 (12).JPG

A Cigány Módszertani és Kutató Központ (CIMOK) által végzett kérdőíves felmérés a keresztény cigány közösségekben lassan a végéhez közeledik.

 

A megváltozott cigányok integrálódnak a társadalomba


P1010721.JPG

A Cigány Módszertani és Kutató Központ útjára indít egy kutatást, amely a keresztény cigány-közösségek szociológiáját tárja fel.

 

Keresztény cigány közösségek vizsgálata


A kutatás indoklása

Több kutatás részeredményeképpen és tapasztalati úton is azt érzékeljük, hogy a romák integrációs helyzete, beilleszkedettsége és a keresztény gyülekezetekhez való csatlakozása között fontos összefüggés áll fenn.

 

Gyetvai Gellért – CIMOK tudományos munkatárs


Gyetvai GellértJelenleg főállásban a Szent Lázár Alapítvány igazgatója, kutatásvezető. Az elmúlt két évtizedben számos egyházi, kommunikációs, karitatív és kutatási tevékenység tagja, vezetője.

 

A CIMOK közvetítő szerepben, a cigányság és a társadalom között


Szentesi Zoltán (CIMOK)2012. február 3-án átadott, békési székhelyű, Cigány Módszertani és Kutató Központ, CIMOK, megkezdte szakmai tevékenységét a magyarországi cigányság felzárkóztatása érdekében.

 

Dr. Hecker Róbert, a CIMOK tudományos főmunkatársa


Dr. Hecker RóbertA Cigány Módszertani és Kutató Központ tudományos munkáját segíti Dr. Hecker Róbert Frigyes, aki már a CIMOK épületavató ünnepség alkalmával rendezett első szakkonferencia megszervezésében oroszlánrészt vállalt.

 

Cigány Módszertani és Kutató Központot avattak Békésen


cimok1konf20120203_03Új integrációs kezdeményezés született a napokban Magyarországon. A tudományos központ egyben egyházi missziós tevékenységre alapszik, célcsoportja a cigány társadalom.

 

CIMOK küldetésnyilatkozat


Istentől kapott küldetésünk a cigánymisszió tudományos háttérmunkájának megteremtése. Kutatási tevékenységünk szinergiára törekvő integrációs szemléletet képvisel, a pasztorálpszichológiai ismereteket is figyelembe véve. Mivel meggyőződésünk és tapasztalatunk az, hogy a cigányság fölemelkedése a megváltás csodája által lehetséges, ezért kutatási tevékenységünk révén az örömüzenet egész életet megváltoztató hatásának érvényesülését kívánjuk elősegíteni.”

 

Az aratnivaló sok…


Újabb mérföldkőhöz érkezett az MPE Országos Cigánymisszió!