'

Mezőberény – Az élet értelme


Minden ember egy földi értelmezés szerinti boldog élet felé igyekszik. Vannak, akik itt a földön akarják azt átélni, mert nem hisznek abban, hogy az égi menny valóban létezik, és a felé kell haladnunk. Mások pedig az igazi felé igyekeznek.

 

Hivatalos gyülekezet lesz Magyarittabén


P1040449.JPG

A szerbiai Magyarittabén, a gyülekezet régóta küzd, azzal, hogy bejegyzett gyülekezet lehessen.

 

Kevermes - A bizalom a válasz az aggodalomra


Számtalan okot találunk ma arra, hogy miért aggódjunk. Elég, ha bekapcsoljuk a televíziót, vagy beszélgetni kezdünk a szomszéddal, netán a sárga csekkek kerülnek elénk.

 

Szeghalom - Tedd nagyító alá az életed!


IMG_20121206_161125.jpg

Mért zavarnak annyira a másik hiányosságai, miközben a sajátjaimat észre sem veszem? Miért látom meg olyan könnyen a másik szemében a szálkát, mikor magaméban a gerendát sem?

 

Tiszabő - Az engedelmesség


Március 10-én az MPE OCM munkatársai ismét a tiszabői gyülekezetben szolgáltak. A főként romákból álló gyülekezeti alkalmakra 20-25 ember szokott ellátogatni. A fűtetlen terem ellenére is közel húszan jelentek meg, hallgatni az igehirdetést.

 

Miért pont Gyomaendrőd?


P1040426.JPG

Többen kérdezték már tőlünk, hogy miért pont Gyomaendrődön jövünk össze az MPE OCM képviseletében. Mondván, hogy vajon szükséges-e és ésszerű-e az Evangélium hirdetése ott, ahol már egyébként is vannak keresztények?

 

Problémamegoldás keresztény szemmel


Manapság sokszor nem könnyű a családi együttélés. És még nehezebb, ha több generáció él egy fedél alatt.

 

Gyülekezetplántálás Bélmegyeren is


Az MPE OCM munkatársai egy hónapja Bélmegyeren is csoportalkalmat tartanak. A csoport megalakulásának a célja, egy új gyülekezet plántálása.

 

A bölcsek felismerték Őt!


Egy nagyon izgalmas történettel folytatódott bibliatanulmányozásunk Mezőberényben, az MPE OCM házi csoportjában. Jézus születésének körülményeiről, a bölcsek érkezéséről olvastunk, majd az állami vezetés Jézus születésére adott válasza volt a témánk.

 

 

Nyírvasvári – Ma ismét „megáll az idő” egy pillanatra!


Izrael népének életében voltak jó, kevésbé jó és alkalmatlan királyok is. Dávid király, egy Isten szíve szerint választott király volt, aki miután királlyá kenték őt az egész nép felett, megállt egy pillanatra és eszébe jutott a Jonatánnal kötött szövetsége.